Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. október 23., kedd

Na, de most őszintén....

Nem szeretem a politikát, nem is értek hozzá, ezt már többször kifejtettem.
Nem csak a politikához nem értek, de a taktikázáshoz alapvetően sem.
Valószínűleg ezért undorít, ha ezt az eszközt vetik be, akár nyíltan, akár burkoltan...

Függetlenül attól, hogy nem szeretem a politikát, és mivel nem értek hozzá, jobb, ha nem is politizálok, és függetlenül attól, hogy a blogom egyáltalán nem célozza a politikai kategóriát, vannak hírek, amiket úgy hiszem, hogy magánvéleményemmel megszórva, közzé tehetek.

Ilyen volt a 47 busznyi gyerekről szóló hír, és ilyen az alábbi is:

Kisötös jár a gyerekeknek, ha elmennek tapsolni Orbánnak
Forrás: http://www.mszp.hu/hirek/otosert_a_bekemenetre
(én olvastam: mariablogja.wordpress.com)

“Aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és azt fényképpel bizonyítja, az két kis ötöst kaphat.” – írta egy szülő, aki felháborodott azon, hogy újabban már a közoktatást és az állami oktatási intézményeket is a Kedves Vezető játszóterévé, homokozójává züllesztették a fideszes elvtársak.
Nekem sem tetszik.
A felháborodott szülő leveléből az is kiderül, hogy nem csak a Békemeneten történő fényképezkedésért jár a “kisötös”, hanem a gyerekek szabadon csemegézhetnek, melyik kormányzati rendezvényen állnak be a tömegbe vattának. Őszintén... már most kettészakítják, uszítják a felnövekvő nemzedéket...  A választék bőséges, október 22-én délután kezdődnek az állami rendezvények, október 23-án estig 13 rendezvény közül válogathatnak a potya “kisötösre” pályázó diákok és gyermekük testi-lelki épségéért aggódó, ezért a szent cél érdekében a csemetéket az állami rendezvényekre kísérgető szülők. Ilyen áron nem kell a kisötös, és szégyellje magát az a szülő, aki ilyenbe viszi vagy engedi a gyerekét!
*

*
Az iskolákban érdemjegyet eddig a valós tudásért, teljesítményért lehetett szerezni. Na, meg a szülők anyagi támogatásáért... ez utóbbi ne, az előbbi maradjon is így! Az Orbán-féle feje tetejére állított világban ezután úgy tűnik, – az előző rendszer terminológiájával élve – a pártos kiállás, a harcos, öntudatos fellépés, sőt, a potyalesés, a birkaság és az elvtelen törtetés is felkerült azon viselkedésminták listájára, amelyek segítségével jogosulatlanul lehet az ép elméjű, magas szintű morális és erkölcsi tartással rendelkező emberekkel szemben előnyökre szert tenni.
Ezért kéne előrébb hozni a kormányváltást. Hiszen Orbán maga mondta: a hatalom a nép kezében van!


Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése