Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. október 15., hétfő

Már megint Orbán

Az egyik, általam "követett", jószerével politikai eseményeket kommentáló blogban ezt olvastam:

Meghágott lányokról énekelt Etyeken a tajtrészeg Orbán

A szűk körű mulatozó társaság tagjai között ő volt a legrészegebb, nagyjából a világát se tudta.
Már a szoboravató beszédjét is botoxos arccal, keresztbe álló szemekkel mondhatta el, ám utána kiderült, fogalma sincs, hogy kell viselkednie a miniszterelnöknek egy protokoll fogadáson.
És ez a nyomorult a magából kifordult bömbölését büszkén mutogatja, mint valami jól sikerült PR-videót, a Facebook-oldalán.

Ezután az alábbi képet jelenítette meg a blog:





Aztán beillesztve a blogbejegyzésbe, egy dáridózós videó tekinthető meg:

YouTube - Orbán mulat

 A blogbejegyzéshez fűzött hozzászólásokból megtudtam:

Hozzászólás: "Azt nem értem,hogy miért tette ki a Facebookra ezt a videót? Nehogy később megbánja ‘Nagyon felkorbácsolta az érzelmeket Orbán Viktor. Ezt írták neki : Családok százai éheznek! Ti meg mulattok."
Válasz a szerzőtől: "Nem maga kezeli a FB-oldalát, évi 1,2 millióért csinálja neki valami csaj. Régebben fent volt egy kétrészes cikkben a HVG-n a sleppje névsora, és hogy ki mit csinál, ennek a nőnek a neve is ott volt, de nem találtam a cikket, lehet, hogy levették."
Az én kommentem ehhez: ennyiért én is elvállalom, hogy karbantartom a miniszterelnök FB oldalát.

 Hozzászólás: "

teljesen mindegy, mennyire volt benyomva, ez már a VÉG
az ország miniszterelnöke, teljesen nyilvánosan, minimum fél-részegen tivornyázik, és ez itt “belefér”, ez már több, mint ami józan ésszel európában elképzelhető
ez katasztrófa
ha ez az ember marad a köv. ciklusban is az ország miniszterelnöke, a fidesz félistene, önkurmányzatok, bíróságok, alkotmánybíróság, stb dróton rángatója, ennek az országnak szinte tejhatalmu vezetője, akkor én aztmondom, a félázsiai az tőle tkp. egy dicséret volt
tisztességes ázsiai paraszt nem akar magának ilyen vezetőt, mert a magához valo esze az megvan, továbbá innen akkor bármi áron menekülni KELL
mert akkor ez a lejtő amin vagyunk, ez valóban a semmiben végződik, és a törvényszerűen eljövő jegyrendszer, határzár, állami einstand, beszolgáltatások, államosítások, kijárási tilalom, stb csak idő kérdése
egy ország vagy demokratikusan működik, vagy nem, egy olyan ország pedig, ahol nem garantálható az europai minimum legalacsonyabb mércéje sem, szükségszerűen válik nemcsak betegesen despotikussá, de egyfajta 1984 szerű “mindeki hazudik mindekinek” őrületté is, vele párhuzamosan pedig a nemzetközi közösségben gyűlölt és perifériára szorult gazdaságilag és minen szempontbol leépült, kirekesztett “lator állammá” is"

Az én kommentem, ami jelen pillanatban még moderálásra vár:
"Részemről – különböző okok miatt – rendkívül gyűlölöm az ittas, avagy módosult tudatállapotú embereket, legyen az férfi vagy nő, közismert vagy sem. Orbán Viktorral egyébként sem tudok mit kezdeni, akár józan, akár nem, igaz, a többi politikussal sem. Szerintem ebben az országban – és talán más társadalmakban is – csak akkor jelenthetnénk ki egyértelműen, hogy ki lenne megfelelő vezető, ha mindenttudók lennénk: belelátnánk mindenki kártyájába, tudnánk, mit gondol valójában, mire készül valójában, hiszen a kampányok mindig az ígéretekről szólnak, amikkel lassan az ország minden egyes épületét – mindegy, hogy azt lakás céljára használják-e – ki lehetne tapétázni. Aztán az, hogy az ígéreteket be tudják-e tartani, vagy egyáltalán be akarták-e tartani, már más lapra tartozik.
Ebben a videóban Orbán énekel ugyan, de a hangadó, az átírt dalszöveget harsogó ember nem ő volt. Az a fekete, sűrű szemöldökű férfi-boszorkánynak tűnő egyed volt az, aki ezt a szöveget a “szájába adta”. Nyilván már az a személy sem volt szomjas, de el tudom képzelni, hogy az egészet direkt csinálták, hogy Orbánt lejárassák, és a videó sem véletlenül került nyilvánosságra…
Mi van, ha Orbán is azért tesz már a társadalmunk talán nagy részét felháborító dolgokat, mert szeretné, ha eltávolítanák a székéből, de le soha nem mondana, mert ahhoz túl büszke? A kriminológia ismeri ezt a pszichés viselkedési formát…."




Bár visszaolvasva a hozzászólásomat, úgy tűnhet, Orbánt mentegetem, biztosíthatok mindenkit, hogy nem pártolom, nem kedvemre való vezető, és nem hiszem, hogy egy következő kormányzási ciklus majd megmutatná, hogy mégis csak jó, ha ő van az ország élén.
DE!
Ettől még ugyanúgy nem tudhatom, hogy a parlamentben jelenleg székelő, az üléseken hol jelenlévő, hol nem, hol alvó, hol nem, hol a szolgálati, a társadalmunk által finanszírozott laptopon internetező, vagy épp filmet néző egyéb képviselők közül ki, vagy az ellenzék mely tagja lenne jobb vezetőnk, ha mindenkinek - és ezt már harsogtam itt - az az első dolga, hogy a maga és tág családja, baráti köre zsebét a mi kárunkra megtömje? Miért kell teljes ház és kocsi felújítással kezdeni minden államfőnek a mandátumát? Miért fontos utcaneveket változtatni, és új utcatáblákat kitenni sokmillióért?
Miért kell teletömni a valaki valakijének a cégének a zsebét a minden évben megrendezésre kerülő tűzijátékkal? Engem nem érdekel az a szemfényvesztés, és szerintem, bár lehet, hogy csak egy csepp a tengerben, de sok csepp óceánt alkot, jobb helye is lenne annak a pénznek...



Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése