Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. szeptember 17., hétfő

Hogy jutott idáig a kapcsolat?

Az örmények véleménye...

Szalai Ferenc (képe a bal oldalon) tanár úr véleménye a fentiekről:

"A baltás gyilkos kiengedése finoman szólva is diplomáciai szűklátókörűségre vall. De biztos, hogy a magyar-örmény kapcsolatok aránya, múltja, eddigi értékei jogosan rajzoltatják a falra szarral országunk nevét? Emlékeztetőül: a török elől a 17. sz. óta szakadatlanul beköltözhettek, boldogulhattak az örmények Magyarországon. A földrengés után befogadott örmény gyerekek is vajon ilyen dühöt éreznek a szívükben? Ők most nagyjából 30 évesek. A zászlóégetés volt az egyetlen válaszlehetőségük? Fáj a szívem a külügy döntése, de az örmény indulatok miatt is."

Ez a hozzászólás is a Facebook-on található meg, az eredeti közzététel első hozzászólásaként, Albertzki Zoltántól (nem ismerem):

".véletlenül pont akkor voltam főiskolás, véletlenül pont ott... Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy akkor este az úriember azért sétált ki a tescóba baltát vásárolni, - amivel felaprította az örmény úriembert - mivel egy asztalnál ültek és némi pálinka elfogyasztása után, az Örmény katonatiszt eldicsekedett vele, hogy a háborúban tüzér tisztként parancsot adott egy falu porig bombázására, ami igen sikeres volt, mivel egy túlélő sem maradt... Pechje volt, mivel az Azeri fiú, aki mellette ült, az elbeszélésből rájött, hogy az Ő gyermekkori falujáról beszélt az örmény, ahol 4 testvére és a szülei haltak meg akkor és maradt Ő árván. Erről a Retek klub és a Telaviv kettő is "elfelejtett beszámolni"... Gábor!!! Szerintem neked kell a legjobban tudni, hogy mit jelent egy ember számára, az etnikai és vallási okokból elkövetett "tisztogatás" egy ember, vagy közösség életében... Nem megsérteni akarlak, csak kérlek tájékozódj pontosabban, mielőtt becsmérelsz bárkit is... Ok nélkül egészséges ember ilyet nem tesz... Családom és teljes rokonságom kiirtása viszont már számomra is ok lehetne, főleg ha a "tettes" még dicsekszik is azzal... és pont mellettem ül... Gondold el, mit élt át az az ember, amikor rájött, hogy a mellette tivornyázó ember irtotta ki a szeretteit... (ehhez a témához nem akartam sehol hozzászólni, ha gondolod töröld ki a kommentet... )"

Nos... nem vagyunk egyformák...
A baltás gyilkosról mindenki csak annyit tudhat, amennyit ő maga elmondott... találgatni felesleges. Kívülállóként minden helyzetben igyekezni kellene azon, hogy véleményt alkossunk, vagy bíráljunk.
(Ezt magamra is kötelező érvényűnek kell tekintenem!)

Nem tudom, mi vehet rá egy embert arra, hogy elvegye egy másik ember életét. Azt sem tudom, hogy mi vesz rá bárkit arra, hogy dicsekedjen más emberek életének kioltásával.

De SENKI nem játszhat ISTENT, csak ISTEN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése