Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. szeptember 25., kedd

Három a JETI

Három Jeti bukkant fel Szibériában! - szól a hír a Rejtélyek szigete c. blogban.

Három különböző helyen is a rejtélyes havasi embert, a jetit látták felbukkanni Oroszországban az utóbbi pár héten.
Az összes ’riasztás’ Szibéria egy távoli csücskéből, a Kemerovo régióból érkezett. Errefelé a tudósok szerint körülbelül 30 rejtélyes havasi ember élhet, távol a civilizációtól – írja a Daily Mail.

Az első eset egy kis falu, Myski mellett történt. A helyi halászok egy csónakban ültek a folyón, amikor különös alakokat láttak a parton. Emberformának tűntek, ezért odakiabáltak nekik, hogy nincs-e szükségük segítségre. Erre berohantak a bokrok közé, aztán fel a hegyre. „Két lábon jártak, és tetőtől talpig szőr borította őket. Kizárt, hogy medvék lettek volna, hisz ők négy lábon tudnak csak futni” - mondta Vitaly Vershinin, az egyik halász.


A második eset Mras-Su folyó partján történt. Szintén halászok számoltak be „emberszabású, magas alakok” felbukkanásáról. Integettek nekik, mire a különös teremtmények gyorsan berohantak az erdőbe két lábon. „Úgy mentek, mint az emberek” – mondták.

A harmadik eset a Shorsky nemzeti parkban történt, ahol egy erdész találkozott állítása szerint jetivel. Sergei Adlyakov elmondta: bármit is látott, az nem medve volt, mert gyorsan szaladt a két lábán, még pár ágat eltört a kezével menekülés közben.


Az oroszok legismertebb jeti szakértője,
Igor Burtsev ezek után bejelentette: a havasi emberről szóló kutatás, illetve jövő hónapban esedékes nemzetközi konferencia helyszíne Moszkva után Myski lesz. „Új területeket fésülünk át, hisz ezek a találkozások arra engednek következtetni, hogy a jetik északabbra lehetnek mint eddig hittük” – mondta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése