Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. szeptember 9., vasárnap

Egy újabb kiskapu, ami sokaknak csak árt

Mint már említettem, szeptember 4-től újra a Díjbeszedő Holding Zrt. Nagyfogyasztói Csoportjának fedélzetén teljesítek szolgálatot. Hozzátenném, hogy két nap munka után rám tört egy migrénes roham, de pénteken már megint a munkahelyen voltam, bár járni nem nagyon tudtam. Köszönöm, felülvizsgáló főorvos asszony! (ez itt cinikus hangvételű, remélem egyértelmű!)

Mielőtt a hosszú betegállományba kerültem, egy olyan esemény miatt, ami eddigi életemben a március 21-i gyönyörű napokat idén lidércnyomássá változtatta, a Díjnet elektronikus számlabemutatási rendszer ügyfélszolgálati teendőit láttam el, illetve emellett a csoportban dolgozó munkatársak levéltervezeteit ellenőriztem, stilisztikailag, tartalmilag, néhol szakmailag, illetve ezen kívül a több évvel ezelőtti eredendő munkámban, a felszámolásokkal kapcsolatos teendőkben vettem részt, ha szükséges volt.

Most, visszatérésem után az alig több, mint öt hónap alatt beérkezett közel 50.000 elektronikus levél között mazsolázgattam, töröltem a visszapattanó postmaster leveleket, illetve az egyéb hirdetéseket tartalmazó leveleket.

Az alábbi levél azonban, melyet a MŰISZ Iskolaszövetkezet küldött, felháborított. Egyébként a Díjbeszedőnél is sok az effajta összefonódás, a családi és baráti kapcsolatból történő profitálás. Mindenkinek joga van megválasztani azt, hogy kivel dolgozik, nem ez a baj.
Az sem baj, ha diákokat foglalkoztatnak, tanulják meg, hogy a becsületes munkavégzés az élet alapja.

De az, hogy ezekkel a többi, ebből a szempontból átlagos embert károsítják, nem tetszik!

Íme, a levél (a megjelenő helyesírási hibákért nem vállalok felelősséget, a levelet egy az egyben másoltam ki):


"Ön is gondolt már arra, mennyivel kényelmesebb és biztonságosabb lenne a munkatársak gyermekeit vagy gyakornokokat alkalmazni?

Meglepő, de ez kifejezetten kívánatos is a vállalatok számára, hiszen munkatársai gyermekeit és a gyakornokokat most rendkívül kedvező feltételekkel foglalkoztathatja, méghozzá törvényesen!

1. Gyakornokok foglalkoztatása

  • a kötelező szakmai gyakorlat idejére;
  • a kooperatív képzés keretein belül foglalkoztatott diákok
  • gyakornoki időn túli foglalkozatása idejére;
  • a megbízási szerződés kiváltása biztonságos
  • foglalkoztatási formával.


2. Munkatársak gyermekeinek alkalmazása

  • járulékmentes és törvényes foglalkoztatatás
  • a nyári helyettesítések időszakában is;
  • gyors, kényelmes és egyszerű megoldás;
  • munkatársak támogatása a gyermekeik foglalkoztatásával.

Hogyan lehetséges mindez?
A megoldást Iskolaszövetkezetünk nyújtja Önöknek, hiszen a diákmunkások alkalmazása még a munkaerő kölcsönzéshez képest is további jelentős előnyökkel és költség megtakarítással jár.

Lássunk egy példát! 100.000 Ft bér kifizetése esetén:

Fõállású munkaerõ alkalmazásakor:                                                             Diákmunkás alkalmazásakor:





                       akár
                   59.276 Ft
                megtakarítás!




A legjobb az egészben, hogy vállalkozói díjunkat az Önök költségkerete határozza meg!

Miért is jó ez Önöknek?
Mivel a foglalkoztatást érintő terhek a vállalkozások költségvetésének a legnagyobb részét teszik ki, ezért nem érdemes kihagyni azokat a törvényes megoldásokat, amelyekkel ezeket a terheket lehet csökkenteni, méghozzá úgy, hogy egyúttal a termelés folyamatossága, rugalmassága is egoldott.

Mit kell Önnek tennie?
Csak klikkeljen ide és töltse ki most az ajánlatkérő adatlapot!

Az ajánlatkérő lap kitöltése után a foglalkoztatással kapcsolatos tájékoztatónkat és ajánlatunkat 24 órán belül megküldjük Önnek.

ui: Önök is éljenek már ma a legkényelmesebb kiválasztási formával! Támogassa és élvezze előnyeit, hogy munkatársai ajánlják diákmunkás gyermekeiket, rokonaikat."


Na. Tehát, alapíts céget, foglalkoztass diákokat, illetve rokonokat, vagy azok gyerekeit... Mert munkavállalóként el leszel temetve!!!!!



Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése