Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. november 7., szerda

Utazzunk, ne utazzunk?

Érdekelne, hogy volt-e már valaki, aki saját maga tapasztalta, hogy az Európai Turizmus Fejlesztéséért - vagy hasonló - keretében küldött ajánlat valós volt?
Egyetlen alkalommal kattintottam ilyen üzenetre, hogy megnézzem, hogyan lehetséges ez? Hiszen ingyen semmit nem adnak!
... és tényleg nem :)
Miután válaszoltam egy raklap kérdésre, közölték, hogy a kiutalást átvehetem, ha ennyi meg annyi pénzt befizetek, valami regisztrációs és postaköltség címén.
No, hát eszemben sem volt!

Most is érkezett egy elektronikus levél hozzám, aminek az alján ez a szöveg olvasható:
"Az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért a turizmus európai támogatására, valamint a szerte Európában lévő kis és közepes szálláshelyek népszerűsítésére létrejött kezdeményezés. Az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért nem az Európai Unió hivatalos szerveinek kezdeményezése. Ha nem szeretne több üzenetet kapni az Európai Programtól az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért, kattintson."

Még nem kattintottam azért, hogy ne kapjak több üzenetet, de a fenti szöveg elég érdekes.
Az nagyon pozitív, ha a kezdeményezés célja valóban az Európa szerte fellelhető kis és közepes szálláshelyek népszerűsítése.

Újabb idézet a hozzám érkezett levélből:
"Az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztésére
(EPETF) célja és küldetése 2009. óta, hogy térítésmentes elszállásolásra szóló Tanúsítványok kiutalásával támogassa a turizmust Európa kiválasztott országaiban és régióiban. A programban Európa 14 országának kis és közepes szálláshelyei vesznek részt.

A Kedvezményezettek, miután kiválasztották az őket érdeklő hotelt vagy panziót a weblapon található Hotelkatalógusból, és a helyszínen leadják a Tanúsítványt, elengedik számunkra az elszállásolásra eső díjat.
"

A kiutalást aktiváltam most, hogy megnézzem, mennyiben más ez, mint az eddigi ehhez hasonló megkeresések.
A kattintást követően megjelent oldalon az állt, hogy a kiutalás aktiválása azt jelenti, hogy a kattintást követő 15 percben másnak nem foglalják le a 2 darab 2 személyre, 3 és 7 napra szóló tanúsítványt. 

A tanúsítványt akkor vehetem át, ha kitöltöm a kérdőívet. Egyéb átvételi feltételt még nem közöltek, így most ki fogom tölteni a kérdőívet.

A kérdőívben meg kellett adnom a nemem, a korom, a lakóhelyem minősítését (város, község, stb.), végzettségi szintemet. Megkérdezték, ismerek-e bárkit, aki kapcsolatba került már az EPETF programokkal, illetve utaztam-e annak keretében, stb.

Kitöltöttem a kérdőívet.
 Az oldalon ismét egy felkérés: "Hogy megkaphassa az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért felmérésének összefoglalóját, és értesíthessük az EPETF új kezdeményezéseiről, írja be az e-mail címét az alábbi ablakba."
Na, mi van? Nem úgy volt, hogy kaptam egy elektronikus levelet, amiben volt egy kód, ami egyéni? Akkor most miért kell még egyszer megadnom az e-mail címem? Hát nem ismer fel a rendszer, az egyéni kódommal, miután kitöltöttem a kérdőívet? Ha nem, miért nem?

Oda volt írva, hogy a kapcsolati adat megadása nem kötelező. Nem adtam meg, enélkül haladtam tovább.

És az a bizonyos majom a következő oldalon ugrott a vízbe, szép nagyot csobbanva!
Idézem:
"Köszönjük, hogy kitöltötte a kérdőívet!
Értékeljük, hogy részt vett az EPETF kutatásában.
Az Ön által adott válaszok segítenek nekünk közelebbről megismerni az egyéni turisztikai piacon uralkodó trendeket és preferenciákat. Lehetővé teszik számunkra, hogy megfelelő javaslatokat tehessük a szálláshelyeknek, hogy közösen igyekezzünk a hotelszolgáltatások körét és színvonalát az egyes társadalmi csoportok igényeihez igazítani.
Töltse ki most a szomszédban található cím űrlapot, és vegye át a 2 tanúsítványból álló, 2 személy részére 3 és 7 napi térítésmentes elszállásolásra szóló tanúsítványt!"

Ez a bizonyos szomszédban található cím űrlap nem kér különösebb adatokat, valóban csak a kézbesítéshez szükséges alapadatok megadását kéri.
Az űrlap alatt azonban...
"
A tanúsítványok kibocsátásáért és postai kézbesítéséért 1900 Ft összegű díjat kell fizetni. 
"

Akkor most megállapítható, hogy ezért is fizetni kell.
Lehet, hogy ez nem baj, de még mindig nem tudom, hogy mit kapok érte cserébe?
Illetve sejtem: a szállásdíjat elengedik, de nyilvánvalóan én kell, hogy álljam az utazás és étkezés, valamint a szükséges biztosítás költségeit.

14 ország szálláshelyeiből választhatnék.
Ezek az alábbiak:
Ausztria, Bulgária, Csehország, Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia.

Még határainkon belül is belekerül egy kisebb összegbe az utazás, hát még egy távolabbi országba? 

Megnéztem az ajánlatokhoz tartozó képeket... nem mondom, hogy nem tapasztotta mindkét szememet a képernyőre a látvány:

Pinos Playa Hotel - Spanyolország

Almazara Hotel - Spanyolország

Arboretum Hotel - Magyarország!!!!!

Cerro de Hijar - Spanyolország

Il Minareto Hotel - Olaszország

La Steccaia Park Hotel - Olaszország
Baia Verde - Olaszország

És ez csak néhány, a szemet gyönyörködtető ajánlatok közül...

Nem mondom, hogy nem utaznék, elsőként mindenképp a hazai Arboretum Hotelbe...


De mégis mikor, de főként: miből??????????

Nem veszek át semmilyen kiutalást, akár szépek a helyek, akár nem, még, ha tetszetős is a szándék, hogy a kis és közép szállásokat népszerűsítsék.


Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése