Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. november 25., vasárnap

Lourdes


Lourdes egy kis mezőváros dél-nyugat Franciaországban a Pireneusok lábánál fekszik.
A város ma jelentős zarándokhely, amely azután alakult ki, hogy egy helyi lánynak Bernadette Soubirousnak megjelent Szűz Mária. A város egyik látnivalója a várkastélya. Nevét az arab Louerda-ról kapta, ami rózsát jelent.

 
A Szűz Mária-tisztelet egyik leghíresebb zarándokhelye.







Lourdes városába azok a betegek utaznak főként, akik felépülésüket már nem bízzák gyógyszerekre. Úgy tartják, hogy a Szűz Mária-jelenés helyszínén, a barlangból kifolyó forrásvíz gyógyító hatású. Elsősorban paralízis, tuberkulózis, rák és vakságban szenvedők reménykedhetnek. A csodával határos gyógyulásokat egy 1883-ban alakult Orvostudományi Iroda (CMIL)[1] vizsgálja ki, mely a városban működik. A római katolikus egyház összesen 68 esetet fogad el csodás gyógyulásnak - mely nem fizikai vagy pszichologikus hatás alatt történt -, mely a víz gyógyító erejének tulajdonítanak. A legutolsó ilyen beteg porckorongsérv miatt megbénult volt, Serge Francois, aki 2002 április 12-én volt a barlangnál, és tartósan meggyógyult[3].
A zarándokhely területét 2012 október 21-i tetőzéssel elárasztotta a Gap folyó.             

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése