Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. augusztus 8., szerda

Egészségsarok - Mániás, depresszió helyett jobb, ha gasztro

Zöld salátás párolt csirke (saját recept)

Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes méretű kígyóuborka
2 kisebb, zsenge sárgarépa
2 kisebb paradicsom
2 maréknyi retekcsíra (otthon is készíthető, könnyű, és egészséges!)
1 filézett csirkemell
tetszés szerint majonéz...

Elkészítés:
A húst tisztítsd meg annyira, hogy ne keltsen ellenérzést benned a "zsíros" része.
Apró csíkokra (vagy olyan vékony szeletekre, mint a kínai ételekben) vágása után hintsd meg húspuhítóval (Kotányi), szórd meg sültcsirke fűszersóval, csepegtess rá (kb. egy evőkanálnyi) olíva olajat.
Keverd el az összetevőket, és tedd félre, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Ezután a megmosott zöldségeket megpucolva (a paradicsomot nem kell) reszeld le, a paradicsomokat kisebb kockákra kell vágni.
A zöldségeket a csírával (igazából bármilyen csíra jó hozzá) akkora tálban keverd össze, amibe belefér majd a csirke hús is.
Ne  hiányold a sót, nem kell, a fűszersók és a húspuhító elég!

A hús elég, ha fél órát áll a keverékben (sos.pác-nak hívom), aztán további olaj vagy zsiradék hozzáadása nélkül süsd ki, legyen szép pirult színe!

Ha kész, és kicsit kihűlt, keverd hozzá a zöldségkeverékhez.

Ízlés szerint majonézzel, egyéb öntettel, joghurttal, kefírrel fogyasztható.

Fontos! Fél napnál tovább ne hagyd állni az ételt, mert a kígyóuborka levet ereszt, a paradicsom leve meg eredetileg is belekerült, így elázhat a hús, a zöldségek fonnyadtabbak lesznek.

Kép:


Szeretettel ajánlom! Jó étvágyat!



Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése