Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. december 17., hétfő

Újabb álom...

Az imént elevenedett fel: mára virradó éjjel megint álmodtam!
Azt, hogy az apámmal beszélek telefonon... úgy, mintha az elmúlt egy év nem mély hallgatásba burkolózva, rettentő távolságot tartva telt volna el.
   Kedélyesen csicseregtünk volna, ha lett volna téma, amiről beszélgethetnénk.
De nem volt, ahogyan igazából soha. Hiszen a beszélgetés során a két félnek meg kell hallgatnia egymást, mi több, meg kell HALLANIA egymást, a beszélgetés arra szolgál, hogy információt cseréljenek, hogy ezáltal megismerhessék egymást!
Ez nem csak egymás számára idegen, vagy alig-ismerős embereknél van így! A szülőnek meg kell ismernie a gyermekét, a gyermeknek a szülőjét, enélkül nem jöhet létre az, amit kapcsolatnak hívnak.
(Egyébként is csak a másik ember megismerése után lehet eldönteni, hogy akarunk-e vele kapcsolatban maradni, vagy sem... bár ez szülő-gyermek viszonyban általában nehéz, de nálunk már ez is megvolt.)
   Az nem beszélgetés, hogy mindkettő mondja a magáét, de csak az egyik hallja meg a másikat, vagy egyik sem hallja meg a másikat...

   No mindegy, nem akarok most ebbe belemélyedni (megint), csak rögzíteni állt szándékomban a tényt, mely szerint az apámmal beszéltem telefonon. Annyira emlékszem csupán, hogy megkérdeztem, hogy van, azt mondta, jól...

???



Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése