Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2013. január 18., péntek

A jó férj


Egy jó férj olyan, mint egy zenebohóc: minden hangszeren tud játszani. Sok ember él egy férfiban, és az igazi férfi mindegyik tud lenni: szerelmes kamasz, vad szerető, pap és szexológus, szakács, pincér, ezermester, kalandor, sokszor gazdasági vezető, hadvezér, apa, tanácsadó, gyógyító, masszőr, nagyapa, herceg sőt, ha kell, Király. Egyszerre lehet lelki társ, jóbarát és pszichológus.
Tudja, mikor kell megfeddni és dicsérni a társát. Mikor kell fölnézni rá, mintha Istennőre nézne és mikor kell úgy tennie, mintha fölnézne rá. Tudja, milyen a női önérzet és hiúság, a női ész és butaság. Tudja a társát láthatatlan eszközökkel befolyásolni.
Meg tudja szépíteni. Ha kell, meg tudja szelídíteni a feleségét, mint a vadlovat, és bátorítani, ha gyáva. Sámán, mágus, Rómeó és Kékszakállú herceg, vagy éppen Don Quijote tud lenni. Társa a nőnek. Harcostársa. Bajtársa. Cinkosa. Sorstársa.
(Müller Péter)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése