Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2013. február 13., szerda

Amikor beteg az ember...

  Azt hisszük - és lehet, hogy igaz is -, hogy a mai világ jellemzője az, hogy annyi allergiás, érzékeny, gyenge immunrendszerű ember van a Földön.
Ha az egész kérdést globálisan nézzük, lehet, hogy tényleg új keletű, a modernizáció eredménye, hiszen soha ilyen mértéket nem öltött a környezetszennyezés, és az úgynevezett civilizációs fejlődés sem hozott még magával ennyi "mű" dolgot: tartósítást, vegykezelést, stb.
Véleményem szerint ezek a dolgok egyenes következményei a pénzorientáltság erősödésének.
  De nem erről szerettem volna írni, sokkal inkább foglalkoztat az egészség fogalmának nézőponttól függően történő értelmezésének különbözősége. Hú, de jó kis mondatot alkottam megint... a lényeg, ami nem tudom, hogy a mondatból értelmezhető-e: az egészség nem általánosítható, mert leginkább személyre szabott!
  Az egészség alatt nem a náthát, influenzát, egyéb közismert és gyakori megbetegedések hiányát értem.
Az egészség a testünk legapróbb alkotóelemeiben rejlik!
  Nem titok, hogy az emberi testben éppúgy minden mindennel összekapcsolódik, ahogy a világegyetemben is.
Nem titok, hogy az emberi testben is munkálkodik az energia (nem arra gondolok, hogy ki milyen fáradékony!), ahogy az Univerzumban!

  Titok viszont, de mindenképp kevéssé (el)ismert tény, hogy az vagy, amit megeszel!
Kevéssé elismert, hiszen az ember, ha rosszul érzi magát, vagy már beteg, orvoshoz megy (ez alapvetően normális dolog), hogy segítséget kérjen.
Az orvos pedig a tanulmányai szerint, az elérhető eszközökkel, gyógyszerekkel próbál segíteni, hogy jobban legyen az illető.

  A hiba ott van, hogy az orvosok a gyógyszergyárak termékeivel gyógyítanak, csak kevesen értenek egyet a holisztikus gyógyászat alapelveivel, vagy alkalmazzák a természetgyógyászat által javallott termékeket, mi több, még kevesebben vannak, akik hajlandóak "kinézni az anatómia és a gyógyszeripar függönye mögül".

  Az én háziorvosom egy tündér. Rendkívül jó orvos, emberközpontú, az esküjét maximálisan betartó személy.
Az utóbbi egy évben sokkal többet találkoztam vele, mint addigi életem során összesen, tehát tudom, mit beszélek.
Megpróbált mindent megtenni azért, hogy kiderüljön a migrénjeimnek kiváltó oka.
Mint már írtam, számtalan vizsgálatot előírt, kismillió gyógyszert javasolt. Hogy eredményt nem értünk el, nem az ő hibája.

   Az sem az ő hibája, hogy az orvostudomány a biokémia helyett az anatómiát helyezi előtérbe: az elsődleges és fő tantárgy az anatómia. Nem baj, ha az orvos tudja, hogy mi helyezkedik el az emberi testen belül. Az sem baj, ha tudja, hogy a mi az éppen hol van. Mi több, még az is kifejezetten szerencsés, ha azt is tudja, hogy mi mivel és hogyan áll összeköttetésben odabent.
No de kérem szépen, hát az miért nem legalább ennyire fontos, hogy sejt szinten mi történik odabent, és milyen sejtszintű működésben beállt változás mit eredményezhet az ember egészsége szempontjából?
   Vizsgálják az ember szerveit, szakosodnak az orvosok szívre, agyra, belgyógyászatra, pajzsmirigyre, urológiára, stb... De azt, úgy tűnik egyikük sem tartja kellően fontosnak, hogy alaposan megtanulja és megvizsgálja, hogy az emberi sejtben mi történik...

  Könnyen nagy a szám, ugye? Persze, nem vagyok orvos, sem biokémikus. Ez mindenki számára jobb is, mondhatni, életmentő, hiszen olyannyira nem vagyok barátságban a kémia, vagy a biológia tárgyakkal, hogy az már ijesztő.

  De azóta, hogy jártam a budaörsi illetőségű Piroskánál, egyszerűen érthetetlenné vált számomra, hogy emberek hogyan lehetnek ennyire vakok, és hogyan jönnek ahhoz, hogy a profitorientáltságot az emberi élet elé helyezzék????

  Ez történik ugyanis, mert senki nem végzi el azt az egyszerű műveletet, amit Piroska minden hozzá ellátogató betegen elvégez. Maga a művelet tényleg "egyszerű" a maga módján. Ám a tudás, amivel az egyszerű műveletből gyógyítás lesz, közel negyven év termése.
Olyan tudás ez, melyet mindenképp tovább kellene adnia, melyet szándékában áll továbbadni, mely - hiszem, hogy nem túlzás - az emberiséget életképessé varázsolhatná!

  Kár, hogy az anyagi haszon, a sötétség és a gonoszság, mely az anyagi haszonszerzés melegágya, ennyire eluralkodott a Világon.

Piroska márciusban zarándokútra megy Jeruzsálembe, kérni az Urat, hogy legyen kegyes hozzá, és adjon lehetőséget arra, hogy a megszerzett tudását átadhassa. Átadhassa olyan embernek, embereknek, akik szintén hivatásuknak érzik a megbetegített társadalom tagjainak gyógyítását.

Kérek mindenkit, aki ezt olvassa, imádkozzon együtt velem és Piroskával. A közös ima ereje nagyobb!

Köszönöm!!!!!!!!!!!!




Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése