Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. szeptember 30., vasárnap

Székely János idézet...

A(z) (unoka)sógornőm posztolta ezt a Facebook-on:


"Olyan nagyképűen, magabiztosan szoktunk ítélni! Megvan a véleményünk: ez ilyen, az olyan. Pedig dehogy tudjuk, milyen a másik ember! Egy másik életből csak a felszínt látjuk, a jéghegy csúcsát. De hogy mi is történt egy másik ember életében a születésétől kezdve mostanáig, hogy mitől lett ilyenné, milyen terheket hordoz, mennyi érték és szépség van benne, csak talán nem volt, aki előcsalogassa, észrevegye - sokszor alig-alig sejtjük!"
(Székely János)
 
Hogy ez mennyire igaz!
Persze, attól, hogy valaki posztol valamit, ami megérinti, amivel egyet tud érteni, még nem biztos, hogy maga nem követi el a posztban esetleg megjelenített emberi tévedést. Nem hibát, inkább tévedést.
Én magam számtalanszor ítélkezem, annak ellenére, hogy egyáltalán nem szeretnék. Haragszom is magamra ezért, minden egyes alkalommal... Észre sem veszem, hogy milyen egyszerűen aggatok jelzőket emberekre, holott nem is ismerem őket!
Igazából - de talán ezt már itt is leírtam egyszer - soha nem ismerhetünk meg senkit igazán: egész életünkben változunk!

Written by Syssa®

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése