Mottó

"Az elfogadás nem jelent sem belenyugvást abba, amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét."
Popper Péter®
________________________________________________

2012. október 31., szerda

Google


Nincs hozzáfűzni valóm :)



Written by Syssa®

2012. október 30., kedd

Sírjak, vagy nevessek?

Tegnap egy számomra teljesen új kezdeményezéssel találtam szemben magam, amivel azonban nem tudok mit kezdeni.

Autósiskola nőknek.
????

Lefotóztam ugyan a tanulóautót, ami eddig ebben a bejegyzésben szerepelt is, de a képen látszik a rendszáma, ugyanakkor nem vehető jól ki a tanulóautót jelző táblán a felirat, így levettem a képet.

Az autósiskola honlapja egy mosolyzóna (www.mosolyzona.hu) :)

2012. október 29., hétfő

Születésnap

Nem akarok nagy ügyet csinálni az egészből, hiszen csak kerekedek.
Nem csak testileg, de évszámaimban is.
Idén lesz a 40. születésnapom.
Még nem tudom, hogy viselem.
De attól tartok, még négy évig idiótán fogom érezni magam. Aztán megszokom.

Valahogy olyan öregnek tűnik, amikor kimondom: negyvenes.
Öregnek tűnik, pedig annyira nem érzem magam öregnek. Lehet, hogy ezért dúl bennem állandó harc? A gyermeki énemmel vívok harcot nap, mint nap, dacolok vele?

Az érdekessége a napnak, melyen születtem: egyszerre a reformáció napja, ugyanakkor halloween, valamint mindenszentek is, és, hogy kerek legyen a történet, az újpogány wicca vallás egyik fontos ünnepe is.

Nézzük, mit tudunk egyikről, és mit a másikról:
Reformáció napja: 
Több protestáns egyházban október 31-én tartott ünnepnap, annak emlékére, hogy a hagyomány szerint 1517-ben ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a bűnbocsátó levelek árusításával kapcsolatos 95 tételét (újabb kutatások szerint a 95 tételt Luther a legvalószínűbben először levél útján juttatta el feletteséhez, a megyés püspökhöz, nem pedig a templomajtóra szögezte ki).
 1516-17-ben Albert mainzi püspök búcsúcédulák segítségével próbálta összegyűjteni a szükséges források ráeső részét a római Szent Péter-bazilika felépítéséhez, illetve saját adósságai kifizetéséhez. A búcsúcédula a középkori katolikus egyházban pénzért árusított bűnbocsánati lehetőség volt.
 1517. október 31-én Luther levelet írt Albert püspöknek, amelyben tiltakozott a búcsúcédulák árusítása ellen.[15] A levélhez csatolta a búcsúcédulák erejét és hatékonyságát kétségbe vonó vitairatát, amely később a 95 tétel néven vált ismertté.
A katolikus egyház tanítása szerint a búcsú a bocsánatos bűnökért járó túlvilági büntetés részleges vagy teljes elengedése. A bűnök alóli feloldozást rendszerint egyházi személy adhatott, ha a hívő teljesítette az egyház által előírt bűnbánati cselekedeteket (böjt, ima, vezeklés, adomány, zarándoklat). Ez utóbbi lehetőségből alakult ki a búcsújárás gyakorlata és fejlődtek ki a templomokhoz vagy más kegyhelyekhez kötődő búcsújáróhelyek.
X. Leó pápa 1515-ben búcsút hirdetett azoknak, akik a Szent Péter-bazilika befejezéséhez pénzadományokkal hozzájárultak. Ha valaki megvásárolta a búcsúcédulát, akkor a pápa (vagy megbízottja) megbocsátotta a vétket, sőt elengedhette az imák elmondásából, böjtöléséből és zarándoklatból álló egyházi büntetést. Eleinte a bűn alóli feloldozás feltétele volt a gyónás, a bűnbánat, később azonban a búcsúcédulák megvásárlása automatikusan bűnbocsánatot jelentett.
A búcsúcédulákkal kapcsolatos visszaélések felismerése arra ösztönözte Luther Márton Ágoston-rendi szerzetest, hogy nyilvános tézisekben foglaljon állást a búcsúk ügyében, és általában az egyház életének kérdéseiben. Az ezzel kapcsolatos 95 tételét Philipp Melanchthon írása szerint úgy hozta nyilvánosságra, hogy azokat kiszögezte a wittenbergi vártemplom kapujára 1517. október 31-én. Ehhez a naphoz köthető a reformáció kezdete.
A búcsúcédulák pénzért történő árusítását a tridenti zsinat szüntette meg.

A 95 tétel keletkezése formailag egy alkalmi tiltakozás egy akkor aktuális kérdés kapcsán.
A 95 tétel keletkezése tartalmilag viszont messze túlmutat egy alkalmi tiltakozáshoz szükséges érvek gyors, alkalmi összeállításán. A 95 tétel ereje éppen abban van, hogy csak formailag egy alkalmi tiltakozás, de tartalmilag közzéteszi Luther rendszeres teológiai felismeréseit, lásd részletesebben az életrajzban.

 A búcsúcédulák árusítása csak a jéghegy csúcsa. Maga a 95 tétel látszólag pusztán ezzel foglalkozik. De valójában a 95 tétel által boncolgatott problematika mélyén az áll, hogy akkoriban a keresztyénség világi struktúrája és az általános közhatalom egymásba fonódott, és mint lenni szokott, a közhatalommal nem csak élni, hanem visszaélni is lehet.

Összegezném, az én ízlésemmel fűszerezve: bűnt csak Isten bocsáthat meg, mert csak Isten ítélkezhet.
Már ott hibádzik a dolog, hogy milyen könnyen ítélkezünk (erről már írtam), akkor csak tetézték azzal, hogy pénzért árulták a bűnbocsánatot adó papírfecnit... Ráadásul megint egy olyan dologért, ami az egyházat gazdagította.
Mikor fordult ki a világ ennyire magából?
Nem hiszem, hogy Isten ilyennek teremtette volna a világot.

Mit mondhatnék?
Egyet kell értenem a reformáció atyjával!

Halloween: ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár mára már az egész világon elterjedt. A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, melyben összemosódott a római Pomona-nap, a kelta samhain ünnep és a keresztény halottak napja. Október 31-én tartják.
A kereszténység terjesztésekor a hittérítők azt a feladatot kapták, hogy lehetőség szerint a keresztény szokásokat a pogány ünnepekhez igazítsák azok betiltása helyett. Így ez a pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepe lett (omnium sanctorum). III. György pápa a 800-as években a korábban május 13-án ünnepelt Szűz Mária és a mártírok emléknapját október 31-re helyezte át. Írországban ez az éjszaka All Hallow's Eve, „mindenszentek éjszakája” nevet kapta. November első napja volt az ünnepnap, All Saints' Day (All Hallow's Day, „szentek napja”).
A halloween eredete a római időkre nyúlik vissza, amikor a rómaiak elfoglalták a Brit-sziget jelentős részét. A kelta hagyományok közt szerepelt a samhain, amit a kelta napisten tiszteletére rendeztek. Ekkor a mai Nagy-Britannia és Észak-Franciaország területén élő kelták megünnepelték a kelta újévet, amely november 1-jére esett és megköszönték a napistennek, hogy a földet és a termést gazdaggá tette. Ezen az éjszakán, úgy hitték, hogy az elmúlt évben meghaltak lelkei összezavarhatják az élők életét, mivel a lelkek ezen az éjjel vándorolnak a holtak birodalmába. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék a vándorlásukat. Ez a nap jelentette a sötétség kezdetét, mert a kelták azt hitték, hogy a napisten Samhain a halál és a sötétség istenének fogságába került. Október 31-én az újév előestéjén Samhain összehívta a halottakat, amelyek különböző formákban jelentek meg, ezek rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. A kelta papok egy hegytetőn a szent tölgy alatt gyülekeztek, tüzet gyújtottak és termény és állatáldozatokat mutattak be, majd a tűz körül táncoltak. Reggel a papok minden családnak adtak ebből a parázsból, hogy új tüzeket gyújthassanak velük, melyek elűzik a gonosz szellemeket és melegen tartják az otthonokat.
Ezen a napon, vagyis november elsején az emberek állatbőröket vettek magukra és Samhain tiszteletére háromnapos ünnepet tartottak. Ez volt az első halloween fesztivál, melynek pogány szokásai keveredtek aztán más ünnepekkel. Amikor a rómaiak elfoglalták a kelta területeket, ők is megtartották a saját szokásaikat. Két rokon római ünnep is elvegyült a halloweennel, úgyhogy mai állapotában ez az autentikusnak ismert kelta ünnep komoly mediterrán elemeket tartalmaz. Az első a római feralia, a holtak emléknapja (innen a holtakról való emlékezés rituáléja), a másik pedig Pomonának, a gyümölcstermésért felelős númennek a napja (az ő szimbóluma volt a mai halloweeneken fontos szerepet játszó sok alma), ez az ünnep szintén november 1-jére esett.

Nem kelt ez vegyes érzelmeket?
Bennem nagyon is... Holtak? Szellemek? Sötétség istene? Állatáldozat? Ne már!

    Legyen inkább ragyogó nap, élő energia!



Written by Syssa®

Időjárás jelentés

Elérte a partokat Sandy hurrikán! Százezreket evakuálnak, bezárt a New York-i tőzsde. 

Videós hírünk a hurrikán közeledéséről:    Szupervihar fenyegeti Amerikát


Ráadás:    ÉLŐ SANDY Hurrikán közvetítés

Gumicukor, avagy miből lesz a cserebogár?

Szerintem ez elég gusztustalan, s így elgondolkodtató, vajon továbbra is enni akarjuk, illetve továbbra is adnánk a gyermekünknek?


A képen látható gusztustalanság csonthulladék.
Miből készül a gumicukorka? Vágóhídi csonthulladékból készítik a zselatint, ezért ha ilyen szép színes gumicukorkát, vagy tortazselét látunk, jusson eszünkbe az eredete.
De ez nem minden. Az összes töltelékes húsáru (felvágottak, virslik) dúsítva van csontliszttel, mert az rengeteg vizet tud megkötni. Ezért ad olyan szép vágófelületet.
A szalámik sem sokkal több húst tartalmaznak, mint a felvágottak! Kisebb a víztartalmuk ugyan, de azt nem hússal, hanem zsírral pótolják.
Ezek a készítmények hitvány minőségűek, mégis addig fogják gyártani, ameddig megveszik…
A képen egyébként egy fehérjefeldolgozó üzem látható, ahol a vágóhídi SRM és II. osztályú veszélyes hulladék megsemmisítésének előkészületei zajlanak. Ezek a kivágott marha-gerincoszlopok begyűjtés után égetésre kerülnek. Ezt a NÉBIH szakemberei szigorúan ellenőrzik és nem lehet nem betartani a vonatkozó jogszabályokat. 

A zselatin és a gumicukor állati csontból készül. 
Ja, és a sofőrök, akik a gyárakhoz szállítanak, erős és gyomorforgató bűzről számolnak be.

 
Written by Syssa®

Panorámablog

Panorámablog
itt tették közzé ezt a képet, és a hivatkozást, ahol az interaktív panoráma megtekinthető.
Idézem a képhez tartozó szöveget:
"A VIII. kerület Práter utcai iskola előtt látható 2007 óta Szanyi Péter alkotása, a bronzból készült Pál utcai fiúk."


Lássuk be, ez az alkotás nagyszerű!!!!!!!!!!!!!

Miután megláttam az alkotást, amiről egyébként szereztem az Internetről egy másik képet is, másik szögből mutatja a szobrokat, kíváncsi lettem, ki az, aki ilyen csodát tud művelni?

Saját honlapja
 
 És álljon itt néhány másik szögből készített fotó a szobrokról:





Szanyi Péterről a Wikipedia ezt írja:
Szanyi Péter (Rákosszentmihály, 1947. november 2. – ) magyar szobrászművész. Lánya, Szanyi Borbála is szobrász.

1966-tól 1968-ig – miután nem vették fel a Képzőművészeti Főiskolába – kőfaragást tanult, és ezzel párhuzamosan a budapesti Dési Huber István Szabadiskolába járt, ahol Laborcz Ferenc volt a tanára. Végül 1968-ban nyert felvételt a Főiskolára, Somogyi József osztályába. Szobrász-tanári diplomáját 1972-ben szerezte meg, de ezt követően még egy évig a Főiskola mesterképző szakán tanult tovább. 1973–1974-ben a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának ösztöndíjasa volt, majd 1976-ban elnyerte Miskolc város művészeti ösztöndíját. 1974 óta élt Miskolcon, a Derkovits utcai művésztelepen. 1991-ben Budapesten is berendezett egy műtermet, azóta ott dolgozik. 1982-től 1984-ig Derkovits-ösztöndíjas volt.
Munkássága során tanulmányutak során vett részt (Szovjetunió, Franciaország, Nagy-Britannia, Románia, Olaszország, Bulgária, Hollandia, Amerikai Egyesült Államok, Görögország stb.), ugyanakkor számos hazai és külföldi művésztelepen dolgozott: Rusze (Bulgária), Szenyezs, Vologda (Szovjetunió), Eperjes (Szlovákia), Katzow (Németország), Carhaix (Franciaország), Dés (Románia), valamint Encsen, Szekszárdon és Dunaújvárosban.
Szobrászi tevékenysége kiterjed az emlékműszobrászatra, az éremművészetre, a kisplasztikára, még pénzérméket is tervezett. A felhasználható anyagok szinte mindegyikét megmunkálja: gipsz, bronz, kő, acél, ólom, öntöttvas, beton. Farag, hegeszt, viaszveszejtésés technikával dolgozik, mintáz, hatalmas, térbe kihúzott vonalakat idéző szerkezeteket készít. 
Alkotásai számos hazai és külföldi közgyűjteményben megtalálhatók: British Museum (London), Centre Dantesco (Ravenna), Herman Ottó Múzeum (Miskolc), Janus Pannonius Múzeum (Pécs), Magyar Nemzeti Galéria, (Budapest), Miskolci Galéria (Miskolc), Musea Minci a Medaili Kremnica (Körmöcbánya), Semmelweis Orvostörténeti Múzeum (Budapest).
Szanyi Péter részt vesz a szakmai közéleti munkában is, tagja a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának (1973-tól), a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének (1976-tól), 1976-tól az AIAP, 1990-től a FIDEM tagja, 1980-ban a Borsodi Fiatal Alkotók Társaságának alapító tagja, 1973-tól 1984-ig pedig a Fiatal Képzőművészek Stúdiója tagja is volt. 2001-től a Magyar Szobrász Társaság tagja, 1999-től 2008-ig a MKISZ szobrász szakosztályának elnöke volt. Munkáit és munkásságát díjakkal is elismerték: 1981-ben a Ravennai Dante Biennále aranyérmét, 1983-ban pedig ugyanitt a zsűri különdíját nyerte el. 1996-ban megkapta Dunaújváros Tiszteletbeli Polgára címet, 1996-ban pedig a miskolci Kondor Béla-díjat.
Már pályafutása elején kialakult művészi elképzelése.
   Erről adnak bizonyságot 1974-ből származó szavai: „Szeretnék kevés eszközzel minél többet elmondani. Célom a bonyolult lényeg egyszerű magyarázata. A tapintható gondolat.” 
    Korábbi munkáit sem tartja befejezettnek. „Ami a műteremben marad, azt előbb-utóbb előveszem újra. 'Kalapálom', esetleg levágom a fejét, kiveszem alóla a széket.”  
 „Egyszerre kapcsolódik az európai művészettörténet legértékesebb hagyományaihoz és a ma feladatköreit kereső plasztikai törekvéseihez…” – írta róla 1981-ben S. Nagy Katalin. „Szanyi… egyaránt él az ironizálás, a nosztalgia, a pátosz, az együttérzés, az elidegenedés és az emlékezés lehetőségével.” (Jurecskó László, 1987).

Sok alkotás hagyta el a műhelyét. Köztük az alábbi képen látható szobor is, mely Tokaj főterén áll.
Bacchus-kút, 1990-ből. Az ivókút kútoszlopán egy kőhordón ül az önfeledt bronzalak, hirdetve a szőlő levének jótékony hatását.


Számos köztéri alkotást készített, a fent már látottakon túl például még ezt is:

Miskolc, Hősök tere, a 20. század mártírjai

Sosem voltam jó a művészetek terén. Nem voltam képes megjegyezni, hogy milyen korokat különböztetünk meg, azoknak milyen sajátos jegyeik vannak, vagy épp kik voltak a főbb képviselői.
De szívből csodálok mindenkit, aki alkot, és a számomra is szemet gyönyörködtető alkotásokat hosszasan tudom bámulni, akár egész részleteikbe menően is.


Written by Syssa®

2012. október 28., vasárnap

Jégkorszak 3

- Mi ez a hang?
- Hát a szél! Bizony, a szél beszél!
- Jaj, és mit mond?
- Mit tudom én! Nem beszélek szélül.

Egészségsarok - Lapos has ötletek

Lapos has ötletek:
- Rendszeres béltisztítás, a bélsár és bélgáz ürítése, méregtelenítés
- A béltisztítás mindig csökkenti a zsírpárnákat is, mert a szervezet oda pakolja a felesleges savak.
- Segítsd alapos rágással a kúrát, mert az emésztés a szájban kezdődik (rothadás ellen)
- Naponta többször és keveset egyél
- Este már csak könnyen emészthető táplálékot fogyassz
- A testmozgás támogatja a belek munkáját is - Próbáld ki a testgyertyázást, több szempontból is hasznos, segíti a stressz levezetésében és serkenti a belek mozgását, fokozza a nyirokkeringést.
- Igyál minden nap 2 liter folyadékot.

 A lapos has tehát nem csak esztétikai kérdés. A lapos has elérése pedig egyszerűbb, mint gondolnánk. A has laposodik, már az első 20 nap alatt a béltisztítás során ürülő bélgázok és bélsaraknak köszönhetően. A második körben a zsírsejtekben raktározott savakat engedjük el, így további centimétereket tudhatunk magunk, pontosabban a hasunk mögött.

"Lapos has elmélet 50 évvel ezelőttről:
Több mint 50 évvel ezelőtt mondta Mayr, hogy: az emésztőszervek a szervezet gyökérzetét (immunrendszerét, központját) képezik: ha a fa (a szervezet maga) rossz táptalajon áll, nem tud rendesen növekedni és egészséges termést hozni (tápanyagellátás), hamar megbetegszik, és idő előtt kipusztul.
Vagyis azt állította, hogy az  egészség a bélben kezdődik. A belek egészségtelensége, a belek flórájának zavara és a betegségek között szoros összefüggéseket mutatott ki, csakúgy mint a has alakjának elváltozása és a betegségek között.
A keleti gyógyászat mellett mára már a  nyugati orvostudomány is igazolta, a belekben található az immunrendszer 70%-a (gondolj csak a reklámokra). A lapos has tehát nem csak a hódítás miatt fontos, pontos képet adhat a bennünk zajló folyamatokról.
Ma már nagyon jól tudjuk, hogy Mayr dr. állítása igazat nyert. Beleink egészségére épül fel szervezetünk egészsége.
Megbetegedéseink, tüneteink oka a túlterhelt, rosszul működő belek.
”A toilette-papír a bél reagenspapírja”, más szóval minden székelés után érdemes ellenőriznünk, a széklet állagát, színét – mondta Franz Xaver Mayr, osztrák orvos (1875-1965) és hozzátette, hogy  hosszan tartó emésztési zavar a hasi szervek, így a has formájának és méretének eltérését fogja eredményezni.”
Diagnózist állított fel a  has  formája, mérete  és  betegségek  között:
Amikor a lapos hasat egy a köldök feletti pukli csúfítja: az a bélgázos has jellemzője. A has falát feszítő bélgáz az erjedés és a rothadás eredményeként jelentkezik. A bélgáz könnyű és a köldök fölé száll, de ha a hasfal nem elég erős, akkor az egész has úgy néz ki, mint ha lufit nyeltél volna. A lufi has, nem lapos has!
Amikor a lapos hasat egy a köldök alatti pukli csúfítja: ez a bélsáros has, a bélsár súlya a köldök alá húzza és ott csúfítja a,  szép lapos hasat. A sok bélsár idővel gyönyörű kötény hassá tud formálódni, és a lapos has helyett az erszényes kengurú képét öltöd magadra.
Amikor a lapos hasad egy hegyes, csúcsos télapóhasra emlékeztet: itt már van gyulladás is, sokszor nyomásra is érzékeny. A bélgörcsök és gyulladások a belek védekezését mutatja. A lapos has ilyenkor már rég a múlté. Elhúzódó probléma ami a nyirokkeringést is érinti, ezért a vízvisszatartás is megnő. A lapos hasat csúfító, csúcsos hasúak azonnal kezdjék el a béltisztítást! A felhalmozódott salak és méreganyagok csak fokozzák a tüneteket, nincs mit várni, cselekedni kell.
Amikor a lapos hasad a köldök alatt és a köldök felett is kitüremkedik: nagyon szép látvány, gratulálunk, ilyenkor a derék vonala még kirajzolódik és jól megfogható a köldök alatti és feletti rész is, mint egy-egy úszógumi. A két  részre osztható, lapos hasat rég látott felületet,  felül a bélgáz domborítja, alul pedig a pangó bélsár.
Amikor a lapos hasad további kombinációk torzítják: A gyulladt, gázzal és széklettel teli has esetében a gázos és a csúcsos, gyulladásos has kombinálódik – annak minden kellemetlen tünetével, szövődményével együtt.
Amikor a lapos hasad a zsír is takarja: Komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában, az alma típusúnak is nevezett elhízás. Ráadásul a hájas has jelensége mögött ugyanúgy megtaláljuk a bélsár, bélgáz és bélgyulladások kockázatait, csak fokozottabb a kockázat a zsírral együtt. Kezdj lapos has Lipo+ kúrába. Nem szép és nem egészséges a pettyhüdt, zsíros kötényhas."

 Ajánlom mindenki figyelmébe a LIPO+-t, ráadásul most még - és elég hosszú ideje - akciós itt:


Felhasználási javaslat: 25ml főzetet (adagolókupak a doboz tetején) tetszőleges mennyiségű szénsavmentes vízzel hígítva. (javaslat: 1,5 liter szénsavmentes vízben oldva a napi adagot, és legalább 5-szöri részletben fogyasztva egész nap).
Minimumkúra-maximumkúra: A Lipo+ gyors és látványos eredményt hoz, ha kisebb egyensúlyvesztésről van szó, azonban a kúraidőt ki kell tolni, ha tüneteink (puffadás, emésztési zavarok, hasi elhízás, fáradtság…) megléte az egy évet meghaladja. A kúraidőket mindig az egyensúlyvesztés mértéke fogja meghatározni, sőt nagyobb egyensúlyvesztésnél az első 20 napban még rosszabbul is lehet, mint amikor belefogott a kúrájába. Természetesen az életkor, az életmód, és az életvitel (dohányzás, alkohol, stressz, rendszertelen vagy egyoldalú táplálkozás, gyógyszeres kezelés, betegségek) is mind- mind befolyásolják a kúra időtartamát. Ha pl. valaki napi 16 órát dolgozik, láncdohányos, nem figyel oda a helyes táplálkozásra (nem, vagy rendszertelenül étkezik) akkor a kúra időtartama ebben az esetben is kitolódik. A kúra meghatározása mindig személyre szabottan a fentiek figyelembevételével történik. A Lipo+ kúraideje 120 nap, minimumkúrája 40 nap.



Written by Syssa®

2012. október 26., péntek

Kardinális kérdések… cikázó gondolatok…

 
  Bizonyosan nem vagyok egyedül azzal a tulajdonságommal, hogy állandóan tűnődöm valamin. Nyilván az ember első sorban a hozzá eljutott információk, vagy általa tapasztaltak miatt kezd el tűnődni, hát ezzel én sem vagyok másként.
  Ilyenekre keresem a válaszokat, mint például, hogy hol a határ? Mi az a határ, amit az ember még nem lép át, ha a gondolatait adott témakörben leírja, és a világ elé tárja, mellyel bizonyos mértékben ki is adja magát. Sajnos nyilvánvaló, hogy a mai mocskos erkölcsi világban azzal, ha valaki vállalja a vele történteket, és az azokból eredő érzéseit, gondolatait, kiteszi magát annak, hogy mások gúnyolódásának (akár nyilvános, akár csak az ő háta mögött történik) tárgya legyen. Illetve ott van az is, hogy egy ilyennel kiadhatunk valaki mást is, őt is céltáblává, tárggyá téve.
  Az én esetemben persze már nem igen érdekel – és ez nem szívtelenség, inkább erkölcsi besokallás eredménye – az, hogy arról a másikról ki mit fog gondolni. Illetve nyilván az sem nagyon hat meg, hogy ki fog engem pletykássága alanyának tekinteni, hiszen akivel egy hullámhosszon vagyok, vagy akinek számítok, az nem rosszindulattal fogadná az általam leírtakat.
  De kérdem én, hol van az erkölcsi határ akár abban, hogy „kiadom magam” az Interneten a blogomban, vagy hol van az erkölcsi határa önmagunk és mások megalázásának?
  Hol van a határa az emberi mivolt, a teljesítmény tiszteletben tartásának?
  Hol van a határa annak, amíg egy ember nem hajlandó befogadni a környezetéből érkező ingereket, kockára téve ezzel akár a házasságát is?
  Hol vannak a határok?
  Hogyan érezheti magát felhatalmazottnak bárki is arra, hogy a társa, élete párja lelki kárára is, de elvegye, ami neki kell, akár úgy, hogy ezzel megalázza, lelki nyomorba dönti a másikat?
  Hol van az a pont, amikor valakinek azt kéne mondania az őt ért, általa nyilvánvalóan valósnak vélt, a párja által azonban csak kreáltnak és művinek minősített sérelmekre, hogy elég!?

  Vagy hol van a határa a kihasználásnak, kihasználtságnak?
Hogy lehet, hogy elfogadottá vált az a hamis és igazságtalan, az egyensúlyt, mely a világ alapjait alkotja, és elfogadottsága által azt teljes mértékben felborító ideológia, mely szerint az erősebb kell, hogy győzzön?
Miért engedte meg a föld népessége, hogy az egészség, a szépség, a kiegyensúlyozottság, a harmónia mind csak a jómódúaké lehessen?

  Azt mondják, a boldogság belülről fakad. Ez igaz, de tegyük hozzá, hogy abban a sűrű anyagi világban, ahol élünk, a bennünk forrongó és talán hozzám hasonlóan másokból is elemi erővel fel-feltörő boldogság érzet igen gyorsan elhalványul, vagy ijedt kis lény módjára visszavonul egy biztonságos rejtekbe, ha a bennünket körülvevő világból több rossz élmény érkezik, mint amennyivel meg tudunk birkózni.
Igen, könnyen megbirkózhatunk bármilyen bennünket ért sérelemmel, ha a lelkünk egyensúlyban van, mert elhisszük, hogy az, hogy boldogok vagyunk-e, csak rajtunk múlik…
  Vallják azt is, hogy minden agyban dől el. Ugyanakkor a boldogság egy érzés, nem egy gondolat… Azonban, a gondolatoknak teremtő erejük van, érzéseket teremtenek: eldöntöm, hogy jó napom lesz… már látom a fantáziaképeket a lelki szemeimmel, melyek, láss csodát, jó kedvre derítenek, mosolygok! A mosoly az tetszést kiváltó érzések testi megnyilvánulása!
Mi van akkor, ha valaki nem igen akarja hagyni, megnyilvánulni az érzéseit? Ha valaki már olyan hosszú ideje él visszafogott, palástolt, erőltetett nyugalmat sugárzó életet, hogy nem is hajlandó változni, hiszen eddig még baj nem érte őt csak azért, mert falat vont maga köré?

  Mi van akkor, ha ez a viselkedés a társául választott személyben egy örökké tartó lélekharcot eredményez? Hiszen nem akarhatja senki ráerőltetni a másikra, hogy olyan egyéniséggé váljon, amilyenné nem akar… főleg, ha szeretjük azt a másikat. De vajon a másik is szeret bennünket annyira, hogy le tudjon adni az egoizmusából, és tudjon olyat adni nekünk, ami boldoggá tesz bennünket?

  Egy kapcsolat csak akkor működik, ha mindkét fél megkapja benne azt, ami boldoggá teszi. Az kevés, ha csak elvesszük, ami nekünk kell: szabadságot, függetlenséget, magánéletet a házasságon belül (ez már eleve érthetetlen számomra)… Hogy vegye el valaki a másiktól azt, ami boldoggá tenné, ha az épp a másik személye, szerelme, jelenléte, odaadása, kinyílása, befogadási készsége…?

  Miért gondolja azt két ember, hogy együtt élhetnek egy normális életet, ha teljesen más az értékrendjük? Ha gyermeket is világra hoznak, az már teljes felelőtlenség! Egy zilált, rendezetlen érzelmi háttérből érkezve a nagyvilágba, milyen felnőtt válhat a gyermekből? Mit lát? Azt, hogy az egyik fél nem törődve a másikkal, elveszi, ami neki kell, vagy jár: a magánéletet a házasságában. A másik pedig ebbe belebetegszik… lelkileg belerokkan, belehal… Gyenge ahhoz, hogy elhagyja a párját, fél, hogy rossz döntést hoz, ha elmegy, és a gyermeknek fájdalmat okoz… De milyen család lehet az, ahol csak a feszültség adódik a két felnőtt fél akadékoskodásából?
  A gyermek a szülei példáját látja maga előtt élete során. Abból maradhatnak meg akadályok, gátak a lelkében, szellemében, abból építi erkölcsi világát.
  Ha a leány gyermek azt látja, hogy az apja az anyját bántja, és az anyja beteggé lesz ettől, azt fogja megtanulni, hogy a férfiak bántják a nőket, hogy azok önzőek, és nem lehet boldog, kiegyensúlyozott nő.
  Ha a leánygyermek azt látja, hogy az anyja belebetegedett a házasságába, az életébe, akkor attól való félelmében, hogy ilyenné válhat, talán nem tud majd egy ép párkapcsolatot felépíteni. Emellett gyengének és károsítónak tartja majd az anyját, és nem alakulhat ki egy minőségi anya-lánya kapcsolat.
  Egy ilyen helyzetben mindhárom fél csak veszíthet. 

  Mit láthat egy fiú gyermek? Mit hoz magával egy fiú gyermek? Ha azt látja, hogy az apja soha nincs otthon, de anyán nem lehet látni, hogy ez őt bántja, mert büszke, és nem mutatja ki az érzéseit, vagy fél, hogy elhagyják, ezért inkább tűr... a fiú gyermek sem fogja fontosnak tartani a jelenlétét a saját családjában ... ha egyáltalán eljut a családalapításig.
Ha azt látja, hogy apa sosincs otthon, és anya ettől szenved, úgy a saját családjában megpróbál kompenzálni, jelen lenni, ugyanakkor magával hozza a nagy-nagy szabadságvágyat: apának is megvolt a maga szabadsága!
Ha azt látja, hogy a családban mindkét szülő csak a maga dolgát csinálja, minőségi időt alig, vagy kevésszer töltenek együtt, nagy lesz a szabadságvágya a saját családján belüli magánélet iránt...
Ha azt látja, hogy mindkét szülő végzi a dolgát, s aztán együtt töltik el a legtöbb időt, ezt a normát hozza magával, s feltehetően mindenki boldog lesz az ő családjában... ha megfelelő partnert választ.

 
 

Feltehetően folytatása következik...


Written by Syssa®

Még egy kicsi Samantha-ból

Kajla

Művésznő :)

Nagyon tud aludni

Ugye, hogy nagyon tud aludni? :)

Bár lenne annyi pénzem,

hogy megvásároljam Elvis Beverly Hills-i villáját...


Mintegy 13 millió dollárért, hozzávetőleg hárommilliárd forintnyi összegért vásárolható meg Elvis Presley Beverly Hills-i villája. Legutóbb havi húszezer dollárért bérelték.



A ház 1958-ban épült, az énekes az 1960-as években lakott ott feleségével, Priscillával, akitől 1973-ban vált el – olvasható a Trulia nevű ingatlanügynökség honlapján.

A Los Angeles Times című lap értesülése szerint a házat legutóbb havi húszezer dollárért bérelték. Az ingatlan különleges kilátással rendelkezik, Los Angeles felett egészen a Csendes-óceánig látni a teraszáról. Négy hálószobával, öt fürdőszobával, egy vendégházzal és egy úszómedencével rendelkezik.

Elvis Presley 1977 augusztusában, 42 éves korában halt meg Memphisben, Graceland nevű birtokán.


Fejkamera: Ezt látta FELIX BAUMGARTNER az űrből








Written by Syssa®

Ihlető...

Kicsi koromtól kezdve szerettem "bigyulázgatni", és mindig úgy tettem, mintha valami igazán szuper dolgot alkottam volna.
Persze, nem volt szuper egyik sem, és igazi alkotás sem, de attól én még büszke voltam magamra... Egészen addig, míg a szüleim le nem oltottak, illetve addig, amíg meg nem láttam, hogy az unokanővérem (Székely Dorottya) az, aki a családunkban igazán tehetséges.
Halkan jegyzem meg, hogy 2007-ben például az Ópusztaszeren megrendezett Árpád Emléknapokon az ő alkotásait is kiállították.

Már gyermek korunkban is szép dolgokat alkotott, így teljesen természetes, hogy mára már igazi ezüst-műves lett belőle, aki ómagyar illetve avar ékszereket rekonstruál.
Vásárokon (pl. karácsonyi vásárokon, néha ásványbörzén) árusítja szebbnél szebb alkotásait.

Álljon itt egy-két ékszerről kép, a teljesség igénye nélkül. Hozzáteszem nagy boldogsággal, hogy ezek az ékszerek az én birtokomban vannak :)

székely tulipán medál, ezüst

tarcali lovas sírból csokorpálmás motívumú fülbevaló, ezüst

szkíta csodaszarvas, ezüst


Az Interneten böngészve, számos helyet találtam, ahol ősi magyar ékszereket, ezüstből és egyéb anyagból készült tárgyakat lehet vásárolni.
Nem tudom, hogy azokat is kézművesek egyenként alkotják-e, de azt igen, hogy csodálom az unokanővéremet!

Ha sikerül meggyőznöm, közzéteszek még képeket az alkotásairól!



Kézművességem kezdetén...

Ásványgyöngy karkötők


Egészségsarok - Jó, ha tudod a candidában


1.) Élesztő helyett meleg vízben feloldott borkőport és szódabikarbónát használunk. Mindkettőből kevés kell, mert keserűvé, illetve savanyúvá teszi a tésztát. A borkőpor nem tévesztendő össze a borkősavval. Kapható a gyógyszertárakban (Kálium-hidrogén-tartaricum).

2.) Édesítéshez használhatunk mesterséges édesítőket (de inkább kerülendők, ha kell, akkor vagy stevia kivonatot, vagy oligofructo-szaharidot használjunk, mindkettő természetes növényi eredetű).

3.) Karobkrém: Csészébe karobport teszünk és hidegen sajtolt (röv.:hs.) olajjal (pl. a nálam is rendelhető szőlőmag olajjal) elkeverjük (gabonával édes ízhatást ad).

4.) Zellermag: Pici tengeri sóval sós ízhatást nyújt.

5.) Fűszeres szójaszósz: Hozzávalók: Hidegen sajtolt olaj, szójaszósz (csak az eredeti recept alapján készült, tiszta, sós ízű), zúzott fokhagyma, koriander vagy tetszés szerint más fűszer. A fűszeres szójaszószt mindig akkor tesszük az ételre, ha az már nem forró.

6.) Diótej: 1 liter hideg vízbe 10 dkg darált diót teszünk és turmixoljuk, majd leszűrjük.

7.) Szójatej: 1 liter vízbe 10 dkg lisztté őrölt szójababot főzünk addig, míg a habját elforrja. Ezt is leszűrjük.
Mindkettőből a visszamaradt sűrítményt túrónak nevezzük, melyet ízesítve krémnek lehet elkészíteni vagy tésztába belegyúrni.

8.) A gabonát áztatni kell - a hajdina kivételével. A rizst 12, a kölest 5-6, a zabot 12 óra hoszszáig. A hajdinát hőkezeljük (főzőedényben szárazon, kis lángon, keverés mellett pár percig hevítjük.)

9.) Morzsa készítése: élesztő nélküli kenyér szárítva és őrölve, de helyettesíthető: teljes őrlésű darával is (tönköly, zab).

10.) Liszt: mindig teljes kiőrlésű.

11.) Mix: Natúr vegamix (só nélküli szárított zöldségőrlemény)

12.) Almapép: Savanyú almát sütőben megsütjük és turmixoljuk.

Egészségsarok - Szurokfű, azaz Oregano

SZUROKFŰ: közismertebb nevén Oregano

Szurokfű, így hívjuk magyarul, mert nem az Olaszok találták meg mi is ismerjük évszázadok óta!
Terjesszük a magyar nevét!


Az oregánó + tojásfehérje....

Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik.
Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré.
Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.
De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie. A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az oregánó olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölő
képességeivel hasonlatos.
A staphylococcus jelentős szerepet játszik kórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár antibiotikumra rezisztens.
Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos. Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta az oregánó olaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szemben is hatékonynak bizonyult: laboratóriumi körülmények között az oregánó olaj például elpusztította a
pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint a neisseria, a proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát. A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást,
tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó baktérium. A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó neisseria gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria meningitidis, más néven memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita. A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcus baktériumok pedig az akut hányással járó, csoportos ételmérgezésekért is felelősek. Az oregánó olaj továbbá elpusztította a streptococcus baktériumok 83 százalékát és az enterococcus 78 százalékát is. A streptococcus egyes fajtái felelősek az akut torokgyulladásért, az enterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még az anorexiával is kapcsolatba hozzák. Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy az oregánó olaj hatásos a candida baktériumok ellen is (78 százalékukat pusztította el), valamint a tüdőfertőzésekért
felelős klebsiella baktériumok ellen (szintén 78 százalékukat ölte meg). Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések esetén találta hatásosnak az oregánó olajat, és egy
amerikai kutatás pedig nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a figyelmet az olyan népszerű parazitákkal szemben, mint a staphylococcus, az E. coli, és listeria. Végül egy brit kutatás 25 különböző baktériummal szemben mutatta ki az oregánó olaj baktériumölő képességét. A természet tehát egy különleges antibiotikummal ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon. Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít. Bab-, paradicsom-, hús- és halételek ízesítésére használják. Teaként elsősorban köhögéscsillapításra, nátha ellen használják. Remek meghűlés elleni izzasztó teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó, bodzavirág, hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk egy liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön átszűrjük, melyből napjában többször melegen iszogatunk. Az élet gyógyfüve!
Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy: a hagyma, a fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere.
A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet három gyógyfüve.

ÉGÉSRE-TOJÁSFEHÉRJE!!!

Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették fel elsősegélynyújtásra. Ha valaki megég, - legyen az bármilyen nagy terjedelmű - legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell
tartani, míg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojásfehérjét kicsit felverünk habnak, - csak hogy könnyebb legyen kenni. Több rétegben rákenjük a megégett felületre.
Egy nő odatett vizet főni. Mikor le akarta venni a tűzről, ráömlött a kezére és egy nagy részen leégette a bőrt. Azonnal hideg vizes csap alá tartotta, míg le nem csillapodott kicsit a tüzessége - bár az erős fájdalom maradt. Azután felütött 2 tojást, a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett bőrre. Annyira el volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön rászáradt és egy hártyát képzett rajta, ami azután megkeményedett, - ez tulajdonképpen natúr collagén
volt. Legalább 1 órát tartott, míg rétegenként rákente az egész tojásfehérjét. Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye pirosas-barnás. Eredetileg azt hitte, hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés után, de legnagyobb csodálatára 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt!!! A bőr színe sem változott el.
A megégett bőr  teljesen "recuperálódott", köszönhetően a tojásfehérjében található colagénnek, - ami a valóságban egy placenta és tele van vitaminnal.

 BÁRMIKOR SZÜKSÉGE LEHET VALAKINEK ERRE A TUDÓSÍTÁSRA; KÜLDD TOVÁBB!!!!

Kínai közmondás; Ha valaki megoszt veled valamit, aminek Te hasznát
veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!

Tehát, tégy úgy, ahogy én.

Egy éve igaz volt... és most?


A  románokat nem szipolyozza ki az OTP


Kivételesen nem egy naiv vagy boldog ügyfél, hanem egy megdöbbent
szemlélődő sorait olvashatjuk, aki betévedt egy román OTP-be, és
elképesztő számokkal találkozott. Kiderült, hogy a határ túloldalán
Csányi Sándor 14,85% THM-mel szórja a személyi kölcsönt, amit itthon
32,29% THM-mel ad. A hülyének is megéri!

A következő dolog engem ugyan nem érint, de mindenesetre
elgondolkodtató, hogy mit meg nem lehet tenni velünk, birka
magyarokkal: akár akarom, akár nem, ömlik a tv-ből a sok bank reklámja
folyamatosan, köztük Csányi Úr intézményének humorosnak szánt személyi
kölcsön reklámjai. Mivel számokkal dolgozom, megragadt bennem a 32%
körüli THM érték. Aztán nemrég sokk ért.

A román határ mellett élve a múltkor a határ túloldalán lévő
kisvárosban valahogy betévedtem az ottani OTP (igen, a magyar OTP
ottani bankjának fiókja, ugyanaz a logo, minden) fiókba. Szemben
hatalmas plakát ordít (magyarul): személyi kölcsön, THM 14,85%.
Rákérdeztem, nem jelzálog alapú, adják mindenkinek, nyugdíjasnak,
vállalkozónak, stb...

Érdemes lenne utánajárni, hogy mitől ilyen drága ez nálunk, ha más
országban (ami ráadásul nem jár több száz évvel hazánk előtt a
demokráciában) ez ennyiért megéri a bankoknak, akkor velünk miért
fizettetnek dupla árat? A román OTP honlapon meg lehet nézni (van
magyar nyelvű oldaluk), ott is meg lehet találni ezeket, számomra
"kicsit" megdöbbentő különbség...

Ja, bónuszként rákérdeztem: a lakossági számlavezetés teljesen
ingyenes bármilyen devizanemben, és nem csak akkor ha 128 feltételt
teljesítünk, meg a napszél is megfelelően fúj, mint itthon pár
banknál, hanem úgy alapból...

Mindent meg lehet tenni velünk, magyarokkal?

Lásd itt
Román:
http://www.otpbank.ro/hu/maganszemelyek/hitelek/szemelyi-hitel/kamatok.html
Magyar:
https://www.otpbank.hu/portal/hu/SzabadFelhasznalasuHitelek/SzemelyiKolcson/akcio

Ez is e-levélben jött... Cuki :)





Ha kávé nélkül tudod kezdeni a napot.
Ha pirulák nélkül tudsz beindulni.
Ha mindig tudsz vidám lenni, figyelmen kívül hagyva fájdalmaidat.
Ha meg tudod állni, hogy ne untass másokat gondjaiddal.
Ha tudod enni ugyanazt az ételt minden nap és hálás tudsz lenni érte.
Ha meg tudod érteni, hogy szeretteid néha nagyon elfoglaltak és nem jut idejük rád.
Ha el tudod fogadni a kritikát és hibáztatást neheztelés nélkül.
Ha figyelmen kívül tudod hagyni egy barát tudatlanságát és soha sem helyesbíted.
Ha meg tudod állni, hogy egy gazdag baráttal ne bánj jobban, mint egy szegénnyel.
Ha meg tudsz birkózni a feszültséggel, gyógyászati segítség nélkül.
Ha tudsz lazítani szeszes ital nélkül.
Ha tudsz aludni gyógyszer nélkül....

 


 


.. akkor valószínüleg a család kutyája vagy!

 


 


Ha ezt továbbítod, nem fogsz kapni Abszolút semmit!


Kivéve barátok hálás mosolyát!

Egészségsarok - Alma és a vízfogyasztás

Alma
Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt  ehetünk, anélkül, hogy
erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá,  akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható.Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte  korlátlan ideig.
Több, mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a
nátriumtartalma.
Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte  azonnal energiát nyerhetünk belőle.
Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát  végeznek, v
agy gyenge az idegzetük.
Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy  nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezdd el az almaevést, először  csak egy-két falatot egyél belőle, de azt
nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a
legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan
emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a
gyomrodba.

Gyümölcsöt csak magában egyél.
Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.
Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel.
Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.
Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.
Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél.
A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől.

Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:
- Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
- Székrekedés nélkül képes gyógyítani a  hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket.
- Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.

Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérjebomlás termékeiből származó savakat.
Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.
Jó ha tudod azt is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma.
Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.
Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet. Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk.
Lehetőleg törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának má
s a savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással.
Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.
Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés.
Jó étvágyat!!!!
 
A vízfogyasztásról
Íme, egy kis hasznos információ:
Azt tudtam, hogy sok vizet kell innunk, de azt nem, hogy az időzít
és is nagyon fontos.
A megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését
2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.
1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást
.
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló
szívrohamot. 

Isten akarata


  "Kapni olyan valamit, ami sosem volt neked
- azért olyan dolgot kell csinálnod, amit sosem csináltál!"

Amikor Isten elvesz tőled valami olyat, amihez te nagyon ragaszkodsz.
Ő nem büntet téged, hanem lehetőséget ad, hogy helyette sokkal jobbat kapj!
Összpontosíts a következő mondatra:
    "Isten  akarata sosem vezet olyan helyre, ahol az Isteni Kegyelem nem vigyáz rád."


Még régebben, de elektronikus levélben kaptam...


http://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest20.jpg


Kritika ért minket. Jogos kritika. Nem foglalkozunk eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz jutni. A nálunk legtöbbször fellelhető, mindössze 2-3 mondat és néhány kevésbé jó minőségű, az óriási vízjeltől sokszor alig felismerhető kép önmagában sajnos nem elég egy poszthoz. Most viszont itt van egy igazi budapesti gyöngyszem: 766 millió forintos vételár, 430 m2 (plusz 480 m2 terasz), 214 ezer forintos havi közös költség. Ennyiért ugyanis csak egy(két) lakást kapunk!




http://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest8.jpg
http://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest2.jpg

A környék ráadásul elsőre nem is a legdrágább. A Boráros tér és az új Nemzeti Színház között épült Duna-Pest Rezidenciák egyik tehermentes (a mai világban ez ugye nagy szó) penthouse lakásáról van szó. A ház 2004-ben épült, és már messziről látszik, hogy a kilátás elég jó, egészen a Gellért-hegyig és a Várig ellátni. Ez utóbbi persze még oké, de mondjuk a Lágymányosi-híd vagy az egyetemi rész azért nem feltétlenül indok ahhoz, hogy azonnal költözzünk. (A HÉV ilyen magasra biztos nem hallatszik fel, ami jó pont.) Az alapterület összesen 430 m2, többek között 6 szoba, valamint a hozzájuk tartozó fürdők, gardróbok és mosókonyha, amihez jön még 484 m2 terasz, ahol van természetesen jakuzzi és automata locsolórendszer a komplett kerthez.

A vételár a lakásért és 7 (!) kocsibeállóért a teremgarázsban mindössze 766,36 millió forint, de fizethetünk euróban is 2,8 milliót. A jó hír, hogy mivel a legfelső, 9. emeleten - ide csak kódkártyával lehet feljutni - eredetileg 2 lakásból alakították ki az ingatlant, így akár külön-külön is megvehető. A nagyobbik lakás 4 hálószobával, 400 m2-es tetőkerttel és 4 kocsibeállóval mindössze 1,6 millió euró, a maradékért pedig csak 1,2 millió eurót kérnek. Az összegben benne van a beépített konyhabútor, a kandalló, a speciális üvegezés, a falfűtés, a mennyezethűtés, valamint rengeteg márvány és tölgyfa burkolat. Az építtető a Trigánit volt, így a madarak azt csiripelik, hogy a házban Demján Sándorral is össze lehet(ett) futni.


A társasház egyébként szolgáltatásokban nem marad el a Burzsuj blogon más posztokban szereplő több milliárd forintba kerülő külföldi ingatlanoktól. A porta-és őrszolgálat 24 órás, de van beltéri nagy úszómedence, gyerek medence, természetes termálvizes medence, jakuzzi, szauna, squash pályák, klub és kártyaszoba, valamint jól felszerelt tornaterem, az edző és masszőr pedig külön díjazás nélkül vehető igénybe. Ehhez jönnek még olyanok, mint a bérelhető vendéglakás vagy a bortrezor (személyesen lezárható tárolókkal) és a szivarsarok.
Ezeknek persze ára van, nem véletlen, hogy a havi közös költség 214 ezer forint a lakás után. A szolgáltatásokon mondjuk osztozni kell a többiekkel is, az épületben ugyanis 310 lakás van. Az eladás oka egyébként prózai: túl nagy a lakás, mivel már kirepültek a gyerekek...
 
Fotók, illetve ha valaki ajánlatot tenne további információk: Piramis City Ingatlan Kft.
Köszönet a felvetésért SzGergőnek!

http://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest10.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest11.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest12.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest13.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest14.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest15.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest16.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest17.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest18.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest19.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest6.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest7.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest22.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest21.jpghttp://m.blog.hu/bu/burzsuj/image/1108/110808dunapest23.jpg